Yksityisyys ja verkkoidentiteetti

 

Lause "Yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko" tarkoittaa sitä, että toisen yksityiselämää koskevia asioita, joista voi aiheutua kärsimystä ei saa levittää.  Se on suomen rikoslaissa säädetty rangaistavaksi teoksi, josta voi seurata sakkoa tai enintään 2 vuotta vankeutta. Huomioin sitä itse niin, etten levitä kuultuani toisesta ihmisestä hänen henkilökohtaisia asioita eteenpäin ja kunnioitan toisen yksityisyyttä pitämällä tiedot itselläni jos minulle kerrotaan luottamuksellisesti jotakin.

Verkkoidentiteetti tarkoittaa minkä käsityksen ihminen antaa itsestään internetin perusteella. Oma verkkoidentiteettini ei kerro minusta paljoa mitään, koska olen piilottanut sellaiset tiedot ja kuvat mitä en halua kaikkien näkevän yksityiseksi. Jokaisella kannattaisi tarkistaa omia yksityisyys asetuksia tasaisin väliajoin ihan senkin takia, ettei joudu esimerkiksi hakkeroinnin kohteeksi.

asetukset.jpg

Yllä näkyvät asetukset olen tehnyt sen perusteella, että en kerro blogiini yksityisiä tietoja, joten pidän sen julkisena. On myös kätevää, että uusista kommenteista tulee ilmoitus suoraan sähköpostiin, näin ollen pysyn ajantasalla.

Lähteet: wikipedia.org. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. viitattu 9.3.2019.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksityisel%C3%A4m%C3%A4%C3%A4_loukkaava_tiedon_levitt%C3%A4minen